четвъртък, 5 март 2020 г.

Всяка битка в живота се печели два пъти!



В свят пълен с дезинформация, манипулация и пропаганда, поставям всичко в мрежата под съмнение. Така е и с тази история, публикувам я, защото в нея няма нищо негативно, отрицателно или пък конспиративно. И дори да не е истина, заслужава нашето внимание.  Един вдъхновяващ разказ за това, че всичко зависи от нас и нашета нагласа!
     Един ден малкият Томас Едисон се прибрал от училище и подал на майка си едно малко листче, на което било написано нещо. Той й казал: "Моят учител ме помоли да ти предам това, мамо."
Очите на майка му се насълзили, докато четяла на глас написаното: Синът Ви е гений. Това училище е твърде малко и не разполагаме с достатъчно добри учители за неговото обучение. Моля Ви да го обучавате вкъщи.
След много, много години, след като майката на Едисон починала, а той вече бил един от най-великите изобретатели на века, Томас Едисон разглеждал старите семейни вещи. Изведнъж той зърнал сгъната хартия в ъгъла на едно от чекмеджетата на бюрото. Взел листчето и го разгънал.
На хартията пишело: Синът Ви има умствени проблеми. Не разрешаваме да идва повече на училище.
Едисон плакал в продължение на часове, а след това написал в дневника си: "Томас Алва Едисон беше бавноразвиващо се дете, което благодарение на майка героиня се превърна в гения на века."
Никога не се отказвай! Бъди уверен! Не забравяй - било то в спорта, кариерата или друга надпревара и в живота изобщо - всяка битка се печели два пъти: първия път във ВАШЕТО СОБСТВЕНО СЪЗНАНИЕ...
"Всеки, който е уверен в своята победа, рано или късно я намира." - Ричард Бах

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Няма Бог!

  Един човек влязъл в бръснарницата както обикновено правел, за да го избръснат и подстрижат. Заприказвал се с бръснаря, който го обслужвал...