сряда, 29 януари 2014 г.

Демокрация, да ама НЕ!


Уви, демокрацията е най-беззащитната държавна  система - тя не разчита на сила, на страх, на репресии (ако демокрацията се пази със сила - тя се превръща в диктатура),
демокрацията се крепи върху доброволното спазване на законите от всички и най-вече от хората, които управляват държавата.
Точно тук ние куцаме с двата крака и до ден днешен.

Човечеството винаги ще бъде изправено пред въпроса: каква демокрация? И никак не са словесен парадокс думите на Сократ, когато казва:
- От добрата демокрация и от добрата монархия предпочитай демокрацията. Но от лошата монархия и от лошата демокрация избери монархията. Защото един лош човек може да извърши много злини, но много лоши хора, събрани заедно, могат да извършат много повече злини. 
Демокрацията крие големи опасности: давайки еднакъв шанс на всички, тя дава път на простаците и на лумпените да излязат начело, тъй като те винаги са най-напористи и безскрупулни.
Затова всеки трябва да пази демокрацията най-много от себе си. БСП, ГЕРБ, АТАКА, ДПС ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!! И вие граждани и гласоподаватели, в демокрация ли живеем?, или Сократ ще излезе прав.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Няма Бог!

  Един човек влязъл в бръснарницата както обикновено правел, за да го избръснат и подстрижат. Заприказвал се с бръснаря, който го обслужвал...